Cocktailskolan!

Då jag nämnde när jag gick i barskolan, så kan jag ju ändå lägga upp lite bilder, enjoy :)


cocktailskolans kursbilder bild 177
En koncentrerad Charlotte på Cocktailskolan :)

cocktailskolans kursbilder bild 177

cocktailskolans kursbilder bild 177

cocktailskolans kursbilder bild 177

cocktailskolans kursbilder bild 177

cocktailskolans kursbilder bild 177

Another lifestyle

Panik! Fick liksom en panikartad aha-upplevelse i söndags. Min första vän Emelie - lyckligt tillsammans med sin sambo sedan flertal år tillbaka & sedan min andra vän Caroline, sambo och väntar bebis. Sedan jag? Ensam i min lilla etta som ekar så fort jag gör minsta lilla ljud, så ensam är jag liksom (!). Dessa vänner tog tag i sin utbildning på frisör och avklarade gesäll brevet. Jag å andra sidan kastade bort min treåriga utbildning (som jag förövrigt gick om ett helt år för!) för att istället jobba med helkassa avtalslöner, otacksamma chefer och odrägliga fulla kunder. Detta kan låta otroligt negativt från min sida, men vi är alla verkligen olika! Jag får tänka såhär istället:


Tack, men nej tack.


Under min utbildning valde jag istället till massa extra kurser med bästa betyg, så att jag har en mycket bra möjlighet till att plugga vidare. Trots det negativa i hotell&resturangbranschen, blev jag fast - och jag älskade det! Varierande arbetstid som passade mig perfekt, då jag alltid lovat mig att aldrig ha ett tråkigt nio till fem jobb. Lärt känna hur många vänner och bekanta, och även nya kontakter som leder till nya möjligheter. Detta gjorde att jag hamnade i Göteborg och lärde mig ännu mer inom branschen, då jag gick min bartenderkurs. Även min impulsivitet gjorde att jag sedan hamnade med en 20 kilos ryggsäck i Asien, då jag backpackade runt och upplevde en helt ny värld under en längre period! Detta gav mig ännu mer självsäkerhet och entusiasm, vilket ledde till att jag nu åker all by myself till USA, för att spendera en hel sommar som lägerledare. Om jag hade nöjt mig med något som för mig står för "mellanting" i livet hade jag aldrig varit där jag är idag och blivit den jag är - vilket jag är stolt över :)



Jag har nu accepterat att jag inte på ett bra tag kommer bli den där personen som bakar de godaste bullarna och har all denna köksutrustning för att bli denna perfekta housewife. För fasen, det enda jag äger i mitt kök är en potatiskalare, som aldrig ens kommit till användning! Jag klandrar inte sådana personer, utan istället beundrar dom. Men det livet är inte menat för mig helt enkelt. Jag vägrar tillåta mig själv sitta där om tio år och bara önskat att jag hade sett mer av världen eller levt i nuet för en gångs skull. Jag tackar min impulsivitet, orealistiska tänkesätt och förväntansfulla livssyn :) Herregud, jag ska liksom gått barfota genom Inka-leden, flyga helikopter över Grand Canyon, åka på den transibiriska järnvägen och besöka Taj Mahal!



Stupid hangover

Helt totalt oplanerad men överraskande rolig helg! Onyktra och höga på glädje bar det av till Wickan på fredagen. Och jag vet! Jag, Charlotte Zetterqvist, kan nu officiellt erkänna att jag besökt denna nöjeskrog två gånger detta år... illa! Får det bli omedelbar ändring på! Kan summera kvällen med ett gott råd: kör alltid hemmamatch, det gynnar er tjejer jag lovar. Drick även inte så pass mycket så att ni behöver ha ångest dagen efter, över att ha terroriserat en stackars mindeårig diskplockare. Han kommer nog ha allvarliga men för livet nu tack vare en onykter mig.. stackare... förlåt? :)

Bakis och i allmän koma ända fram till klockan nitton.noll.noll, så tog mina sista krafter till att tvinga mig själv in i duschen. En kort promenad till Statt, vilket kändes som ett maratonlopp och sen var det dags för jobb i baren. Själva lukten av alkohol fick mig att må ännu sämre, men var bara att bita ihop!



en bakis Charlotte på jobbet igår.


Efter att alarmklockan ringt omrking hundra gånger, var det dags att gå upp idag. Raggardusch och en Loka till frukost så var det dags att gratta Carro som fyller år idag! Och nu får jag äntligen säga det: hon ska få en liten beeeeebis!!!  :) Så nu är våra onyktra glansdagar över på Statt, och som jag varnade henne idag så kommer presenterna på alla hennes andra födelsedagar inte gå till henne, utan till den lilla sötnosen :) Började med tårtkalas och slutade med viktuppgång tack vare en pizzakväll som det resulterade i. Onyttigt men ack så vi förtjänade det.. eller ja, i alla fall Caroline som har en god ursäkt då hon får äta för två. Orättvist, men sant!

Imorgon ska det målas ännu mer.. fortfarande inga frivilliga, men jag står fortfarande med öppen dörr till volontärarbete i min lägenhet. Och så på onsdag blir det tacco-mys-kväll med Sebbe, Tess och Simon.. jag står dock inte för matlagningen, då jag erbjöd mig men vart omedelbart nedörstad! 

Obama goes Africa

Då  mina tv sittande kvällar fylls upp med opersonliga och ytliga program såsom Top Model & Next, så skrek hela min kropp om att för en gångs skull skriva om något vettigt. Slö tittade på dokumentären om Obamas resa till Afrika 2008 - och varför inte skriva om detta passade ämne då han blev tillsatt som president för USA igår :) Enjoy, och försök inte somna längst blogg inlägget..

Under Obamas resa till Afrika fanns det tydligen stor rädsla för orealistiska förväntningar, men bortom rädslan fanns det även en vilja att helt enkelt få en ny synpunkt på hur USA integrerar med Afrika. Men dock med förståelse inför dom stora förväntingarna - det var ju trots allt Kenyas egen son kommer på besök! Kenyas folk skulle äntligen förenas med denna stora man. Obama skulle kunna identifiera sig med människorna, erkänna&uppmärksamma korruptionens existens i landet och då framstå som trovärdig - vilket var hela målet med resan!




Detta val i USA med Barack Obama i spetsen har fått ofantlig stor uppmärksamhet i Kenya, vilket kommer gynna dom positivt. Obama är en stor förebild då han visar att t.o.m som president för USA, aldrig glömmer sitt ursprung. Hans vistelse i Kenya är inte bara till för att hålla tal, utan han är där för att lyssna & lära. Då kenyanerna inte känner sig delaktiga och kapabla till förändringar, så ser de Barack Obama som en förbindelse och ett hopp.

"you are all my brothers and sisters"


Kenya och den afrikanska kontinenten utnyttjar inte hela sin potential och erkänner inte att de befinner sig i ett krisläge. Istället använder de sig av rättsystemet på ett så fult sätt att rättvisa inte längre finns. Kenyas och Afrikas folk kan inte längre ens lita på sin egen regering, i all denna djungel av korruption. De behöver en öppen och ansvarstagande regering och det är det Obama och USA skapar vägar till möjlighet för. Precis på samma sätt som hans pappa fick då han kom till USA första gången.

Ett annat stort offentligt engagemang var då Obama & Michelle valde att aids testa sig, för att vägleda det afrikanska folket om hur viktigt det är för drabbade att få en prognos för att kunna förhindra att sjukdomen bryter ut helt. Efter det offentliga aidstestet uppskattade smittskyddsinstitutet att omkring en halv miljon människor att även de skulle göra det, efter Obamas åtagande till att testa sig. Där kan man verkligen tala om att agera som förebild till fullo!



Sydafrikas aidspolitik har varit problematisk då den baserats på vidskeplighet och felaktig information istället för vetenskap. Det är då jag säger bra Barack! Bra Barack att du med mod vågar kritiserar denna idiotiska politik om något så viktigt som aids/HIV. Detta är början på förändring - början på en förändrad attityd kring ämnet HIV.

Obama vände sig även till Darfur området och dess hemska etniska rensning, under hans besök i Afrika. Aktivt försökte han ta reda på hur situationen ser ut i flyktinglägrena med egna ögon. USA och andra stora nationer måste börja bry sig och öppna ögonen - få in en fredsstyrka från FN in i regionen! Se till att USA aktivt engagerar sig i att leda FN in i Darfur och stabiliserar regionen. Detta tror och hoppas jag på i Obamas styre som ny president. Tack vare dessa historier han fått höra från flyktingarna själva, kommer han ta med sig till USA för att sedan rapportera berättelserna vidare.




Obamas enda mål är denna grundläggande möjlighet till att studera, god hälsa och tillgång till mat&vatten. Dessa saker som vi västerlänningar tar för givet och som en självklarhet i livet och våran vardag. Men med styrka, fokus och djup insikt tror jag att förändringar sakta kommer att börja ske och mirakel kommer börja inträffa.

Vid pennan, Charlotte..

Boys will be boys..

Hjälp! Jag börjar bli jäkligt trött på karlar som inte vet vad de vill. Har nu på senare tid insett att jag verkligen behöver en karl med tag i! En kille som tar mig med storm, utan mesiga frågor och allmänt tafatta i sin personlighet. En kille med mål i livet men som fortfarande lever dagen till fullo och tar det osäkra före säkra - bara för att få känna smaken av livet på läpparna.

Frustration är ett återkommande ord i min vardag, då det bara återstår en fråga kvar: ska det vara så svårt att hitta en likasinnad? Känns som om man gått mil efter mil bara för att få en försmak av de gröna skogarna som ni killar lovar så varmt om. Men jag hinner bara bli besviken och rejält uttråkad längst vägen. Och det mina vänner kan jag tala om för er, är en jävligt lång väg för något så simpelt.

Även känslor såsom ångest över att nöja sig med något mellanting börjar försiktigt kännas av. Något mellanting som fyller upp vardagen med tillfällig bekräftelse tills min Don Juan dyker upp på sin vita häst med en röd ros i munnen, samtidigt som han yttrar de tre underbara orden :)

Efter mycket reflektionstid i min allmänt tråkiga vardag har jag nu kommit fram till min dröm man och kriterierna därtill:



   
    •  Äventyrslysten som Indiana Jones
    • Sexigt arrogant & självsäker som Chris Keller
    • Miljonär som Donald Trump
    • Sliskig som Fabio
    • Vältränad & snygg som Markus Schenkenberg
    • och till sist händig som Ernst Kirchsteiger

       


    Om du känner att du platsar in på denna lista så står jag med öppna armar till min Bachelorette uttagning på Halläningsgatan. Och nej jag är inte kräsen - jag förtjäna bara det bästa :)

    En låt som annars går varm i hörlurarna är Kat De Lunas - in the end. Måste laddas ned!

High on paint

Då har en hel underbar vecka gått sedan jag flyttade in i min lilla etta. Med tanke på att jag endast hunnit flytta in en enkelsäng och en tv utan antennkabel, så har man låtit fantasin flöda för att roa mig själv på annat håll. Genom att måla lister! Konstant i fem dygn har jag i min ensamhet andas och levt med min två kära vänner: målarfärgen & målarpenseln. Börjar starkt fundera på om min hjärna spelar mig spratt då jag blivit hög på all denna målarfärg eller om det helt enkelt bara spökar i min hall. Här om natten tyckte jag mig faktiskt se en gubbe i hallen som yttrade orden "mönster.. mönster" (?). Då jag inte har något realistiskt och bra svar på detta så måste jag istället ha hallunicerat. End of discussion.




Som att ha levt i en isoleringscell med rosa mysbyxor, otvättat hår sedan en vecka tillbaka och där ordet smink inte ens existerar - så tog jag det första steget ut i verkligheten igår tack vare min kära vän Anna. Avnjöt en pizzabuffe på det nya pizza stället (namnet har dock försvunnit i min numera senila hjärna) i stan, med bara massa skvaller och goda lovord om framtiden. Efter allt skratt insåg vi sedan en sorg över våra pizzor med överflödig ost, då tanken slog oss att denna lunch kom att bli våran avskedsmiddag då Anna flyttar till Trollhättan imorgon. Så numera ogillar jag allt som har med Trollhättan att göra.. och pizza för den delen!

Men jag är lycklig och framförallt stolt över henne då hon vågat ta ett sånt stort steg och med mål i sikte. Om tre år sitter jag på hennes Toni&Guy salong och betalar tusenlappen bara för att få klippa luggen.

Kan förövrigt tala om att jag verkligen börjar uppleva ett liv som ungkarl nu, om man bortser från mina tvättryck noll.sju.noll.noll på morgonen. Proppat kylen med Loka citron så jag överlever en månad framöver, spritskåpet börjar tömmas ut och jag lever på pytt i panna. Förlåt mamma, ska bli omedelbar ändring... snarast!

Gårdagen spenderades på en inte allt för rolig par dejt. Har hört skräckhistorier om sådana dejter, men aldrig velat erkänna att det kanske faktiskt är så hemskt. Efter fem minuter insåg jag att jag bara hade två altenativ att välja på: antingen supa mig ordentligt redlös och hamna på Wickan eller snabbt tänka ut en plan som tar mig så långt härifrån som möjligt. Ett par sekunder senare i ren panik, bestämde jag mig för plan B. Lämnade kvar nyckeln, bad dom släcka ljusen innan dom gick och gick raka vägen till Stefan för att spendera resterande kväll med lite Mario-wii spel. Mycket mer givande!



Inatt blir det jobb på Statt. Ska verkligen bli kul, då jag inte jobbat på över en vecka nu och så har jag & Tess ett och annat att tjata om :)
 

Saturday night out

Bloggtorka? Absolut inte. Upptagen kvinna? Oh ja.
Blev en stressig lördag då det både skulle bli inflyttning och såklart utgång. Efter att ha stått och skrubbat praktiskt taget varenda jäkla millimeter av dessa fyrtio kvadratmeter på lägenheten så började klockan närma sig sju. Shit! Jag luktar rengöringsmedel, stinker apa, osminkad och med myskläder. Partynivån låg på hög nivå då kände jag. Sandra kom ett par minuter senare, så med ett antal glas vin i handen och en tvättsvamp i andra, så var det bara att förena nytta med nöje. Tyvärr ballade "nytta" ur och istället vart bara nöje kvar då vi blev rejält fulla på all denna tomma yta och vinflaskor. Såg ut och kände mig som en påse skit, men väl inne på statt försvann känslan i ett par alkoholhaltiga drinkar. Bjöd även på en ordentlig runda alkohol, och jag har fortfarande inte vågat titta på mitt konto. Den dagen den sorgen. Allt som allt, hade världens bästa kväll och tror Sandra & jag kan summera kvällen med "om dom är små så får man ta två!". haha.

Fick ett telefonsamtal i fredagskväll från kusinen. Vart överraskat glad, inte varje dag man hör något från henne! Satt och tjata en stund, dock hon i onyktert tillstånd och jag i lite mer lugnare tillstånd. Sen på lördagen var det dags att ge igen, då vi telefonterroriserade Caroline med ett ordentligt fylle samtal. 

 

Världens bästa och .. hm.. snyggaste kusiner? :)

Nu ska det ordnas med tapeter, veckan ser otroligt tråkig ut med bara en målarpensel som min bästa vän de närmsta dagarna.

Goodbye beautiful mirror, goodbye...

Idag har i princip hela min dag bestått av fika med vännerna, då jag nu praktiskt taget lever, andas och äter melkers. Blev först en snabb tur på stan då jag skulle spana in den perfekta hallspegeln som jag i veckor nu smygtittat och drömt om hänger i min nya lägenhet. Då jag efter många funderingar trots min tighta budget till slut tog beslutet att införskaffa spegeln vid pris 900 kr (vilket jag någonstans trodde) så hade jag tydligen förträng priset med över tusenlappen då prislappen visade 2500kr. Jävla helvetes skit, säger jag då! Får nöja mig med   w e l c o m e  skylten från Vita Rummet istället, som försenad julklapp från bror. Typiskt.

Senare fikan med Malin & Sandra berättade jag nu den glada nyheten. Jag har blivit ägare till min första lilla bostadsrätt! Förvånande och förvirrande blickar attackerade mig från båda håll. Den där oförstående blicken som bara står frågande med stora rådjursögon och säger "och du skiter ut pengar eller?". Svar nej.
Åter till verkligheten, Sandra frågade:
Har du ett jobb?
Svar nej.
Har du sparat pengar på något konto?
Svar nej.
Har du ens fått pengar från a-kassan?
Återigen svar nej.



Jag & Sandra


Men det löser sig som allting annat. Det viktigaste nu är att hallen blir om målad till rosa, svart mönstrad fondvägg i vardagsrummet och en foto tapet av Manhattan by night i köket. Och jag kan lova er att en vacker dag när jag blir miljonär kommer denna vita otroligt dyra spegel hänga i min rosa hall. En vacker dag...

Another working day

Klockan närmar sig noll.fyra.noll.noll, nyss hemkommen från jobbet. Riktigt tråkig måndag att spendera på statt, men även en intressant arbetsdag då jag såg en och en annan gammal lärare (även rektor!!) skaka rumpan och svänga med hängtuttarna på dansgolvet. I samma onyktra känsla som när deras egna elever tar studenten, skulle de senare dra sig vidare på en såkallad "efterfest". Helt otroligt fascinerande.

Min & Tess ökända Godzilla drink spreds sig även upp till fyrtioplusarna idag. Var trevligt att se att även de uppskattade den! På en vanlig kväll gör vi av med cirka 4 stycken hela flaskor äpple&melon likör var tack vare uppkomsten av denna gröna drink. Den blev introducerad på marknaden i somras då vi körde ute-baren, sen dess har den liksom bara följt med varje lördag kväll och kommer inte försvinna på ett bra tag.




Saknade Tess & Sebbe i baren ikväll, då jag hade hur kul som helst på förra lördags passet. Kände mig som en lycklig duracellkanin, skrattandes och samtidigt upptagen med alla dessa gröna drinkar. Schyssta kunder, otroligt givande personal - vad mer kan man säga :)

   

 

   



 


Lazy sundays

Tänk vad dagarna springer iväg! Tro det eller ej men har levt i arbetslöshetens förvirrande liv i en månad nu. Börjar verkligen komma in i den här livsrytmen nu. Sova, umgås med vänner och sova.. dagar blir till veckor som sedan blir till månader. Blir mycket fika häng på gamla konkurrenternas fik, där det utbytts många skratt och hemligheter.

Förutom detta har jag nu äntligen fått ett avslut borta på gamla adressen. Sakerna är nu utflyttade, nyckeln är lämnad och nu har jag absolut inget mer med dåtiden att göra. Blickar framåt då jag faktiskt har varit på två lägenhetsvisningar idag. Riktigt stolt över mig själv. Men kommer nog mest ha lägenheten som extra boende, då det börjar se ut som om jag kommer få uppleva Norges vackra vyer snart.

Min annars tråkiga söndag resulterade istället i en jacuzzi kväll med alkoholhaltiga drycker och gott sällskap. Tänk om alla söndagar var så händelserika! Jag börjar starkt överväga att införa "lyx-söndag" som avslut på varje förövrigt tråkiga veckor. Om ni känner er lika menade som jag inför denna otroliga idé så är det bara att ni hör av er, dock lite svårt då jag byter sovplats lika ofta som jag byter underkläder.



Goodbye last years problems - welcome new years joy

Farväl tvåtusenåtta och välkommen tvåtusennio! Förutom grundläggande nyårslöften såsom en bostad och ett jobb, så ska jag stilla mitt samvete med att gå med i Unicef som nyårslöfte. Betalar bara in den där hundralappen varje månad och så kan jag somna gott varje kväll i vetskapen om att jag gör något betydelsefullt. Godhjärtade jag..





Befor 00.00:

Igår var det alltså tid för att fira in det nya året. Middagsbjudning hos Caroline.L med goda vänner och rosa välkomsdrink. Tror nog inte man kan kräva så mycket mer :) Förrätt med bacontoast - ännu mer välkomstdrinkar - plankstek till huvudrätt - en hel vinare till maten - hemmagjord chokladmousse till efterrätt - och sedan de sista cidrarna. Däremellan lite Buzz spelande och sedan var vi nöjda&mätta lagom till att fira in det nya året. När det bara var tio minuter kvar till tolvslaget blev det bilkörning i hundraåttio med sju personer fullpackade i Carros lilla bil. Ner på torget, tittade på fulla sextonåringar samtidigt som vi i smyg skålade in nyåret med en halvdrucken gammal Smirnoff och med polisens ögon i nacken på oss.


After 00.00:

Sen bar det av till det stället jag lovade mig själv att aldrig mer besöka, sedan den gången jag var nybliven och nyfiken artonåring som testade snus för första gången och spydde i timtals: nämligen Wickan! Tre år senare hänger jag på det förbjudna stället jag lovat mig att aldrig mer sätta min fot på igen. Denna gång med mer erfarenhet och ingen svaghet för snus. Trots lite folk hade jag en toppenkväll med en dansglad och lite onykter Angelica i spetsen. En mexikansk pizza som fyllemat och sen var det dags för hemgången. Kanske med sällskap denna gång? My lips are sealed..


Andra dagen som jag bor i brors lägenhet. Lite tråkigt att fylla hela denna tvåa med glädje och roliga saker att göra hela tiden, då jag måste förlita mig på bara mig själv. That sucks. Allting är alltid roligare när man är två, men det enda jag behöver nu är tid för mig själv. Tyvärr blir det bara massa tråkig tid, och börjar starkt tvivla på att jag nog bara är kär i kärleken. That also sucks. Just nu lever jag förövrigt på musli till frukost, keso till lunch och sedan musli till kvällsmat. Med två små plattor till kök och utan mikrovågsugn så kommer man inte så mycket längre än till att kanske lyxa till det med burksoppa då & då. Jag och en gammal burksoppa, ensamma och otroligt uttråkade.




 

Men har även massa roligt att se fram emot, nämligen min otroliga USA resa nu i sommar. Då ni, är det istället jag som sitter och skrattar åt er då ni sitter allmänt uttråkade och pillar er i naveln som den roligaste höjdpunkten under vardagen - medans jag flyger helikoper över Grand Canyon, tar kort med Musse Pigg på Disneyland, fotvandrar genom Yellowstone, och kör öst till väst kusten genom Route 66 och hela amerikanska södern med min nya snygga miljonär till amerikan vid namn Jason. Eller Brett. Eller något annat typiskt amerikanskt namn.


 

Jake G and I.. someday.. someday..