dumma golfhandske

Dom senaste dagarna har jag krypit mig igenom i ultrarapid och med otroligt smärta. Har under en veckas tid samlat upp lika mycket snor som i en 1 liters mjölkpaket, hostat sönder varenda ryggkota och pendlat mellan hav av svettningar till frossa med febern. Medlidande tack! Har sovit som en lättskrämd hypokondrisk kvinna de senaste två dagarna då mina pingisbollar till halsmandlar har bråkat med mig. Skjut mig i foten, låt mig äta masar i Fear Factor - men snälla, låt mig slippa detta halsont.


sick-teddy-bear.jpg


Lagomt glad med feber och två timmars sömn i lördags morgon, stod jag med ett leende på golfbanan kl.07.30. Det var nämligen dags för Harrys Golfen! Detta var ett gyllene tillfälle att sikta in mig på min rika femtioåriga gubbe med tjock plånbok som ska ta mig till den franska rivieran nästa vecka. Mina arbetsuppgifter var att ta gruppkort med de olika lagen, dela ut information om Harrys, ge överlyckliga glädjerop vid en bra första sving och mingla lite. Detta jobb var som gjort för mig! I jakten på min första biljett ut ur karlskoga och till champagnens glada dagar upptäckte jag ett problem. Problemet uttalades vid namn - golfhandske. Denna golfhandske har mina kära golfare på vänster hand vilket gör det nästintill omöjligt för mig att se om dom har en ring på fingret och utnämnt orden tills döden skiljer oss åt. 5 timmar och 140 personer senare, åkte jag hem på rast med en kort sömn blandat med missbruk av ipren-tabletter.


I dont like you mr. golfhandske


Fortfarande feber och 18.00 hade jag förflyttat mig till Statt. Prisutdelning, buffe och mingel - piece of cake! Klockan närmade sig senare midnatt och jag började känns hur benen vek sig. Inte ett dansande fyllo på flera mils avstånd tills det som vanligt exploderade med folk i baren vid halv ett. Otrevlig, sur och trött tror jag inte att jag charmade allt för många bakom baren. Det är faktiskt mänskligt att ha en dålig dag!

hot



Hetaste videon just nu och still going strong är

Ciara feat. Justin Timberlake
- love and sex and magic

http://www.youtube.com/watch?v=bx7cF8T4F44&feature=related


lsm-backimages

Jag är sjuk

Onsdagen möttes med tre timmars sömn, migrän och en mindre rolig feber. Är det liksom ett kaloririkt straff för att jag äntligen levt hälsosamt den senaste månaden? Kändes dock verkligen som det då jag fick avboka veckans resterande träningspass. Det enda jag förlitar mig till nu under dessa snor&slem liknande former är min enkelsäng och varmt te. Tankegångarna går åt hejjaramsor för att förbättra mitt kassa immunförsvar.

Låg nästintill paralyserad i sängen hela onsdagen tills klockan blivit sju då jag i ren panik kastade mig in i duschen. En halvtimma senare satt jag med påklistrat leende på Jack´s resturang för en återträff med frisörklassen från gymnasiet. Eller ja. halva klassen i alla fall. Vi upptagna sönderarbetade nio till sex frisörer har inte tid med klassåterträffar egentligen. Var kul att se alla igen då tanken plötsligt slog mig att det är två jäkla år sedan jag sprang runt med min mini skumpa i takt med "för vi har tagit studenten!!" Läskigt hur snabbt tiden går. Trots denna aha-upplevelse var alla sig lika. Ingen som blivit ambassadör i Nya Papaguinea(?), ingen vd över Volvo utan alla arbetade fortfarande med saxen som sin bästa vän - förutom jag som är arbetslös!

   

   


Envis som man är så trotsade jag min höga feber för en girl trip till Örebro med Emelie och Caroline för en kvällsfika. I sköna takter till Jordin Sparks genom högtalarna liksom flög vi hela vägen till Pennybridge i Carros nyinköpta mamma-bil. Efter att ha gått 360 grader runt hela örebro slott och idiotförklarats som tre japanska tursiter, hittade vi till slut vårat cafe tips vid namn Njuta (som låg omkr. tio meter från vart vi parkerat bilen). Efter en mils promenad och en sockerhalt nivå på max hittade vi äntligen ett bord och sprang fram till kakmontern som små barn på julafton. Cheesecake.. chokladtryffel - nyp mig eller har vi hamnat i himmelriket! Tydligen inte då de inte serverade fika efter 22.00 i sådana patetiska storstäder som Örebro. Energinivån liksom låg på botten nu men i hopp om en kaloririk och god caffe mocca gav vi inte upp hoppet. Tills gubbjäveln vägrade servera något annat än alkohol eller en svart tråkig kaffe. Men va fan! Jag har inte åkt ända in till denna skit stad för att dricka en svart kaffe vännen. Carro är i sjunde månaden så bye bye till alkohol och ge hit en muffins snabbt som fasen innan blodsocker fallet börjat kicka in.
Trots invändningar mot detta idiotiska system vart det en lågmäld tur tillbaka till Karlskoga och direkt till vårat kära McD. En tillsfredställande McFlurry senare hamnade jag febrig och övernykter på Wickan. Fråga mig inte hur och fråga mig inte varför. Ett par fyllon och högljudd musik senare blev det en rask promenad hem med timmars långt varmt bad på menyn.


dreams


Åter till något positivt. Träningen går förvånansvärt bra! Med denna positiva energi upp över öronen intog jag positionen som Hulken själv på pumpen med alla dessa extra vikter. Efter att nästintill dött efter uppvärmningen insåg jag att detta skulle komma att bli ett sjuinihelvetes långt pump-pass. Med intalningen "man orkar mer än vad man tror" överlevde jag passet. med nöd och näppe. Duktiga jag!



På tal om mitt duktiga jag kan jag även lägga till en liten notis om hemmafrun som krupit fram hos mig. Jag kastade dessa färdigfrysta massproducerade biffar och tog tillfället i akt för att för en gångs skull glänsa i köket. Med min otroliga assistent Sandra hamnade det sedan goda och hemlagade fetaost&citron biffar enligt eget recept på tallriken.


Facebook. lördag. 19.00
Skumpa, jordgubbar & bästa vänner - äntligen utgång!


Det enda som stämde in i det inlägget en timma senare var väl jordgubbarna då. Halvdrucken skumpa och omkring femton vänner som drog iväg på olika små fester så var det bara eliten kvar: halvfull Charlotte & en grinig Sandra. Oh my. Vilket recept för en misslyckad kväll. Vilket det senare blev bevis på. Borttappade vänner på Statt, trångt dansgolv och idiotiska karlar. Enough!! Skjuts hem av D var väl typ et enda som förgyllde denna lågmälda kväll.

Bye bye blondie

Jag har äntligen återgått till mitt vanliga och extraordinära jag - brunett! Känns så sjuihelvtes bra och imorgon ska jag bevisa att brunetter kan ha minst (om inte mer) lika roligt som dessa blonderade playboys!




funderingar

Dessa senaste dagar bestående av ren uttråkning har många stora frågor kommit upp. Varför ser det ut som ett krigsfält i min lägenhet? Ingen aning. Har svårt att förstå det då jag är den pedanta perfektionisten själv, i alla fall med vissa saker enligt min kära mamma. Bomber av klädesplagg och granater av diskberg. Jag tar liksom skydd med dammråttorna under sängen i detta storartade krig.

Fundering nummer två är en ännu större fråga - lever mina grannar? Har sedan jag flyttat in i januari träffat en senil pensionär i trappuppgången. Jag är allvarlig! Inte ett enda fotsteg har jag hört de senaste månaderna. Min underbara lägenhet vid namn 15 A har blivit en spökstad. Vart är all glädje, spolningar i toaletten, högljudda fester, livliga bråk och annat tecken på mänsklighet? Hmm.

  • Everybody needs good neighbours...


  • Och till sist - vad är det för skumt minderårigt par som jag med chock stannar och fascinerat tittar på deras kärleksfulla scener på lekplatsen? Jag skojar inte. Kanske runt tolv år kan dom vara. Men det stoppar dom inte att  fylla ut eftermiddagarna med videobevis/kamerabevis som glatt utspelar en Girls&Boy Gone Wild scen på gungorna. Märkliga ungdomar det där..

    Kan förövrigt tala om att jag nu även provat på step. Det var.. ehm.. intressant. Då jag intalade mig själv att erfarenhetsnivån låg på ungefär samma nivå som för två år sedan, trodde jag att även detta pass skulle vara som en fis i rymden. Så blev det självfallet inte. Då denna adrenalin pumpade instruktör förklarade att vi börjar med höger, vänster - uppfattade jag det alltid som vänster, höger. Denna dumstridiga otränade människa Charlotte fortsatte glatt såhär även de resterande sista femtiofem minuterna. 




    Aj..

    Jaha, åter till mitt nyfunna hälsosamma liv med otrolig smärta som resultat.  Fick liksom en liten aha-upplevelse på första pump passet i onsdags. Vad du orkade och klarade av för två år sedan, gäller verkligen inte i dagens läge. Ta lärdom av mina misstag, för jag vet. Lite down efter insikten om min otränade fysiska hälsa, tog Ankan med mig på spinningen dagen efter. Aaaaaj! Varje tramp tag på cykeln fick jag liksom ur mig krämpande små skrik i form av: aj... aj.. aj.. aj..  Vet dock inte ifall det hjälpte av att jag satt bredvid mr.supertränad 1 och miss.supertränad 2, men överlevde passet nätt och jämt. Och såklart ville Han däruppe jävlas med mig extra och tillät motvind med regn när jag skulle cykla hem från tärningen.

    Träningsvärk handlar inte om förstörda muskelfibrer och infl


    Ivrig och envis som man är i släktet Ericson/Zetterqvist, tog jag mig med smärtsamma tårar upp ur sängen och iväg till pumpen denna fredag. Efter uppvärmningen visste jag att min tid var inne och jag här i denna svettiga aerobicsal kommer dö ibland alla dessa magrutor och adrenalin pumpade hunkar. Sedan iväg till Statt för jobb och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta efter att ha öppnat cirka 200 Heiniken flaskor.. mina stackars armar. Och ingen sympati här inte!


    Titta vad jag hitta på aftobladets hemsida 2008-11-17

    Ska man stretcha före träningen eller efter för att slippa träningsvärk?

    Svar: varken eller.

    - Stretching motverkar inte träningsvärk, slår Lars Eric Thornell fast.


    dumma träning

    Aa, exakt! Jäkla helavetes skit. Är så otroligt trött på denna enformiga konditionsträning på denna ofattbart tråkiga joggingbana. Men ärligt, finns det något tråkigare än att springa runt i kilometers långa cirklar? nej tack. Fick liksom detta årliga nervsammanbrott då jag motvilligt drog på mig tränngskläderna och ut på äckliga spåret. Flög ju inte direkt lättsamt genom tallarna då benen envisades emot och kändes som cement i låren. Mp3:n bråkade också och vägrade sitta fast och sedan denna ofrivilliga motvind. Hade lust att sätta mig på en ödslig sten i skogen och bara gråta. Nej nu ska jag faktiskt unna mig ett träningskort! Nu ska det bli ändring. Bränna upp allting som har med joggning att göra och istället lägga energi på något som jag verkligen tycker om såsom pump, combaten och step.

    time2run_shoes.jpg image by irongirlfitness


    I ren frustration och trötthet tog jag mina sista krafter envist till Träningslagret och bokade upp migg på Body Pumpen imorgon. Tur i oturen träffade jag denna super-fit tränade Ankan, som sedan övertalade mig till spinningen. "Javisst herregud ja, lätt som en plätt! Klart jag är med på spinningen med dig!"  Fan. Då har j bara en enda fråga till dig miss.oövervinnliga kvinna Charlotte - hur fasen kommer du orka detta? Skit.


    Ja tack! eller.. naee..

    Hi-Five!

    Då var ännu en Valborg avklarad. Då jag övergivit alkoholen i ett par veckor nu var det inte mer än rätt för en utgång på min lediga dag. Och vad vore valborg utan kanon väder och grillning? nothing. Jag, sandra, Virre och Linda mötte de andra vid Bergslagsplanen och möttes även av inte bara en - utan tre engångsgrillar. Det blev ett långt och svettigt träningspass med alla dessa lågbudgets grillar. Men inget skulle få förstöra detta underbara valborgs-humör. Tills kubb spelen drog igång. Dålig förlorare som jag är tog jag sedan min halv varma cider och tjurade.


    Klicka f�r att st�nga bilden
    Jag & Sandra!


    Senare stod såklart även Statt på schemat. Denna gång på andra sidan baren och i ett lite mer onyktrare tillstånd. Terroriserade även Flen-Particia på toaletten, men utbrast sedan i vänskap resterande kväll. Detta heiniken-drickande kärleksfulla par från Flen fick sedan stå ut med mig i ett par timmar för mycket, då det senare även blev efterfest. Eller ja, ett gott försök till en efterfest med inslag av makaroner&dressing med öl drickande. Jag själv somnade med gott sällskap och Simon snarkandes i ett litet hörn med min rosa playboy filt. Gullunge.



    Baksmälla vid även namnet koma på fredagen, och jag lovade mig själv att aldrig mer gå ut. Tills kvällen kom och jag hamnade såklart på Wickan. Sahara Hotnights gästade nämligen denna mindre omtyckta nöjeskrog och även jag spenderade kvällen där - dock nykter! David var i den högsta formen av berusningstillstånd och kastade, släpade, bärde och flög med mig runt halva lokalen. Detta resulterade även i en svullen överläpp då hans kraftfyllda Hi-Five smäll missades rejält och hamnade i mitt söta nylle istället. Viking som man är bet jag ihop och tvingade honom sedan dansa rumpa med Granbergsdals-bönderna. Payback! Hämnd är den ljuvaste formen av lycka.
                               

    What a life

    Galet mycket händelserika saker i mitt liv den senaste veckan. Eller ja, försöker starkt intala mig att det är dom små sakerna som gör underverk här i världen och i min vardag.

    Min kära popnoc vän Caroline var äntligen hemma från storstaden för ett celebert besök i Karlskoga. Då hennes söta nylle inte passerar Karlskoga allt för ofta tog vi tillfälle i akt för våran traditionella matlagning. Denna gång kom även bästa ris-kokar Frida förbi och närvarade. Matlagning på hög nivå och sedan morötter till efterätt.. carro som övertalade mig. Inga onyttigehter här inte längre. Men knapra på torra morötter är ju.. gott! Denna tjejkväll liksom slutade i sexualundervisning med caroline detaljerat förklarade ett och annat om kvinnans anatomi. Mycket intressant då det enda man själv fick höra på skolans biologi om blommor&bin var: "du ska ej ha sex. Sex leder till hiv och klamydia, och det vill du inte ha va?!"  Denna skrämmande-taktik funkar inte tyvärr.


    Jag och Caroline!



    Trots då det endast var April så rycker det i sommar grillnings nerverna. Solen stod på topp, perfekt humör och sedan en roadtrip till Lunedet. Jag vet vad talesättet säger att om det ska lagas mat så krävs det en kvinna i köket. Denna gång tog Martin och Emil på sig denna förklädesroll. Grillmästarnas resultat blev korv med bröd liknande kolbitar. Men inga sura miner för detta! Perfekt kväll och sedan en blair witch project promenad genom skogen till bilen.

    Förra veckan och löningslördag stod på arbetschemat.  23.50 och inte en enda fylle själ på krogen. Fy fasen vad skönt, äntligen en lugn kväll! Trodde jag.. det bevisades sig tydligen vara helt fel då det tjugo minuter senare var andra världskriget i baren. Oh my my my.. Ett påklistrat leende och allmän frustration så gick kvällen förvånansvärt bra ändå.  Har kommit fram till att bloggen inte är till för alla dessa perfekta inlägg utan vad vore en blogg utan pinsamheter? Exakt! Vilken tur att jag har den mest genanta pinsamheten att avslöja här och nu.

    Jeff Kent bunts the ball


    Var? Statt (jobbade dock)
    Vilka? Jag oh Tess.
    Desperata? fanns vissa tillfällen till desperation.
    Denna fredagskväll var det enda som fyllde statts dansgolv nämligen hängtuttar och gubbar. Om två yngre personer kommer fram denna kväll, sänker medelåldern rejält och börjar prata engelska så antar man ju endast en sak: Oh, baseboll spelare kommit för att spela med karlskoga bats. Eller hur? Ärligt nu! Då de stått hela kvällen, dricksat bra och allmänt bara förföljt varenda steg man tagit så togs det sedan kontakt med dessa så kallade "basebolls spelare".  Kärleken flödade absolut inte men nyfikenheten var stor. Detta fick vi sedan äta upp då det kom fram att dessa var inte idrottsmän på hög nivå, utan polacker som sätter upp tälten på tivolit.. Ahhhhhh. jag har aldrig skrattat så mycket i mitt korta liv. Liskom bara: "hej mamma, här är min nya pojkvän. han är polack. tjänar 20 kr i timmen, jobbar på tivolit och luktar smuts"