My crazy neighbour on the second floor

Har varit helt obeskrivlig trött och hängig den senaste veckan. Har de hemska vinter bacillerna tagit över min kropp eller har jag blivit stämplad med diagnosen depression? Ögonen svider och är rödsprängda, kroppen helt ur funktion, ingen glädje till att göra något alls av intresse och bara allmänt känslomässigt labil. Har vissa föraningar om hur jag hamnat i det här tillståndet till slut, men ingen aning om hur man ska ta sig ur detta suddiga vardagsfilter.. Funderar starkt på att skaffa en katt. En söt liten katt som inte hårar, alltid är glad över att se mig och aldrig klöser sönder soffan. Ja, en söt liten hårboll ska jag ha! Men realistisk som jag är så inser jag att jag inte kommer se den drömmen gå uppfyllelse inom den närmsta tiden då jag om cirka 6 månader säger "Bye bye Sweden" och välkomnar istället De Förenta Staternas underbara land - U.S.A! Jajamen, ni hörde rätt. Någon gång runt maj kommer jag sitta runt en läger eld, sjunga kumbayah, grilla korv och ha hand om ett gäng glada ungdomar. För er som inte pusslat ihop alla ledtrådarna så kan jag tala om att jag ska jobba som läger ledare (Camp Counsellor) på ett Camp under 12 veckor. Jag vet vad ni alla tänker, inklusive min kära familj: ja ja, detta är bara ännu ett av Charlottes nya projekt och äventyr. Men detta har jag faktiskt tänkt igenom länge, ända sen jag tackade nej i sista sekund vid 18-års ålder då jag kom in på ett Girl Scout Camp i Seattle. Ångern har nästan liksom bitit sig fast alla dessa år och nu är jag mer än redo att packa mina saker för att byta ut en regnig sommar i Sveariket mot en hel upplevelse sommar i Amerika. 



Camp America


Nog om det, åter till själva dagens inlägg - min galna finnländare till granne!
Ja det är sant, han är galen. Och om jag må har fel så är han åtminstonde pedofil.. eller bara desperat.. eller kanske bara i en 50 års kris.. eller kanske lite lätt utvecklingsstörd. Eller så har han bara tappat bort ett antal kromosomer längst livets väg. Eftersom en bananfluga har 8 kromosomer så är det åtta kromosomer han måste innehava. Men då vi människor har otroliga 46 kromosomer så kan jag även tänka mig att han kanske t.o.m har 32 kromosomer som en daggmask. Ja, en daggmask är precis vad han är. Omkring 5 minuter varje gång Joni har försvunnit till jobbet eller vän, så har det plingat på dörren, "pliing, pliing" I hopp om att det är Don Juan själv med en röd ros i munnen som är beredd att ta mig alla världens hörn med sin svarta häst i bakgrunden, så har jag istället fått besök av en liten tjock gubbe på cirka dvärg längd. Han förklarar detaljerat om vilka personer som smugit runt i lägenheten under helgen, han visste exakt när jag tvättade, precis vilket tid jag kom hem från jobbet i lördags natt och då jag med stora rädda ögon försöker stänga dörren lite diskret framför honom, så avrundar han det 30 minuter långa babblandet om hur viktigt det är med goda grannar. Och just det ja - att jag alltid kan komma upp till han på andra våningen om det är något jag undrar över. Jovisst, sitter gärna och tar en kopp kaffe med dig. Absolut inte! Det skulle vara som att gå ned i sin egen grav.

gullig katt




Soccer night with the youngsters...

Förvarnad om att min hemmakväll skulle bli utbytt med fotboll och öl, flydde jag istället till Daniel för att ha lite kvalitets tid med mina kära bröder. Laddat upp med chips och storebroders favoritmuffins blev det en totalomvändning och nu så sitter jag själv framför datorn istället. Christoffer ryckte med sig muffinspåsen i förbifarten då hans skjuts väntade utanför och Daniel är omöjlig att få någon kontakt alls med då han sitter som paralyserad vid tv-splet.

Hittade massa olika bilder nya som gamla här på datorn hemma hos pappa. Roliga minnen att titta på så : Enjoy!

Mina kära familj:

Pappa Mats   Storebror Christoffer   Mamma Monica  Lillebror Daniel   Jag!

Pappa Mats - Storebror Chritt - Mamma Monica - Lillebror Daniel - Jag !



Asien:


Ha ha. Ledsen Anna, men var bara tvungen - love this pic!

             

   

   

  

  



   

   

     

Orkar inte ladda upp mer bilder, dags att knalla hem för min del nu!

Ciao!


 

A visit from my evil enemy - the hangover.

Hela helgen hade med sig utgång, då fredagen började med Davids 18-års galej! Våran lilla arbetskollega hade alltså nu tagit steget in i vuxenvärlden och säger adjö till saker såsom barnbidrag, alkoholfria drinkar och fejkade id-kort. På fredagskvällen välkomnade vi honom istället med ett par omgångar fisherman och en riktigt vuxenpresent: den röda brödrosten! Då jag & Jenny kände att vi höjde medelåldern ganska rejält på statt så knallade vi in till Harrys - där vi istället sänkte medelåldern med ett par år kan man säga. Smuttandes på våra rosa cocktails eskalerades vårat barhäng med blickar på den ökända & omtalade "polisen". För inga pinsamheter ska komma upp så får "Polisen" än så länge skyddad identitet genom att bara kallas: polisen.. eller ja, snygga polisen... :) Gömda bakom öl-tapparna kunde vi inte skilja på om det var mellan öl eller stark öl som innehavdes. Efter ett par genomsökande blickar mellan vännerna och polisen så kom vi fram till att det måste varit en jäkla lätt öl då han 20 minuter senare åkte hem och sov. Detta stoppade inte vännerna utan glada sprang vi tillbaka in mot lammkötten och möts istället av en strippande David på scen i takt med "Im too sexy for my shirt, too sexy for my...".  Ett gott skratt, videobevis till måndagspasset och uppladdning av klippet på youtube så var det dags för oss två trötta tanter att gå hem.

Morgonen därpå började med ett underbart arbetspass i köket, och sen bar det av hemåt. Joni frågade för hundraelfte gången om jag kunde vara snäll nog att klippa honom då det var tre hela timmar kvar innan jag skulle iväg. Skrattandes svarade jag honom att inte ens tre timmar hinns med för att göra i ordning en kvinna innan utgång. Det ska lockas hår, benen ska rakas, naglarna ska målas och så vidare. Tre timmar senare då jag gjorde ett nytt försök med att ta på strumpbyxorna utan att riva upp en maska samtidigt som jag målade på mascara, förstod han att jag menade det jag sa tidigare. Vi är inte mer än mänskliga - vi är faktiskt kvinnor :) Förfesten hamnades hos Ankan. Elaka skratt och ren fylle förudmjukelse genom "pek-leken" uppstod, men ack lika roligt att få höra hemligheter på fyllan hos väninnorna. Utspilld cider på golvet, 7 tjejer trängandes på toan, ett antal göra slut-scenarium och sen var vi redo för Statt. Väl inne på Statt finns det inga mer berättelser då allting som vanligt är som ett enda stort luddigt moln, men vi missade Snygg-Ola och tröstade oss med ett par omgångar shots istället. Vad jag kan lägga till att denna gången blev jag inte fullast - utan den äran går till Ankan som nu toppar listorna! :)
Söndagen bestod av spyor, hulkande och vätskeersättning. Efter 11 timmars spyor  mumlade jag om och om igen för mig själv: "snälla skjut mig långsamt, snälla skjut mig långsamt... gör av med detta lidande".  Men söndagen tog äntligen slut och jag hade överlevt och vunnit mot djävulen själv - The Hangover.



Precis samma känsla som man innehavde på söndagsmorgonen.
Poor kid...

Girls night in

Igår blev tjejkväll med Emelie, Sandra & Caroline. Var länge sen alla kom ihop tillsammans och hittade på något, så det var kul! Stora problem inträffade redan innan då vi skulle fördela godis/chips delen. Det är inte bara kan jag tala om, då om du sätter ihop fyra tjejer och ber dom köpa vad de själva vill ha under kvällen.. För att lösa problemet blev jag liksom som en utgångspunkt, en förmedlare, en organisatör om du så vill kalla det.

Första telefon samtalet, Emelie & Jag:
Vet du om Caroline ska köpa godis eller chips?
- vet ej.
Andra telefonsamtalet, Caroline & Jag:
Ska ni köpa chips eller godis Caroline?
- jag köper lite av varje!
Tredje telefonsamtalet, Emelie & Jag:
Hon skulle köpa lite av varje.
- men vad för typ av chips , potatis eller dill?
Fjärde telefonsamtalet, Caroline & Jag:
Jag köper tortilla chips, naturgodis och godis.
Femte telefonsamtalet, Emelie & Jag:
- Vad ska vi ha för dricka då?

Och såhär fortsatte samtalen i brist på riktigt dålig kommunikation :)



Såg en hel kväll framför mig med Narnia 2 till att börja med. Blev helt totalt nedröstad då denna trio var fanatiker av Idol-08. Skrattandes, gråtandes och fascinerande tittade vi igenom detta en och en halv timmes svenska jäkla skit program tills det var dags att titta på min efterlängtade film: Narnia. Men icke! Blev ännu en gång nedröstad och istället sattes den nervkittlande rysaren Rest Stop på. Som förövrigt var den sämsta skit jag någonsin tittat på :)
Avklippta tungor, rednecks i södern och så tre amerikanska college ungdomar på vift ute på vischan. Lägg på lite naket, lite pang pang och en galen psycho mördare så har ni filmens handling i stora drag. Otroligt givande film.
Bortsett från filmen så utbyttes det många skratt och minnen denna kväll :)

Förutom ett morgon nervsammanbrott idag då jag inte fick sova längre än till tolv så började dagen ganska bra. Knallade ned till stan och åt lunch, värnade om miljön då vi duktigt pantade burkar och nu så står jag i tvättstugan innan avgång till jobbet. Ikväll blir det nämligen Agent 007-tema i baren. Från början bikinis och bara överkroppar insmorda i guld slutade istället med svarta byxor och svart långärmad skjorta. För det är verkligen Bond, James Bond det! Typ: Vad ska du föreställa? - Ett fitt hår, vad tror du?   Denna replik tagen från Sen Kväll Med Kristian Luuk, då han iklädd i svarta trikåer dansandes till ett könshår. Älskar den sketchen. haha.


Nej nu ska jag ned och fortsätta mitt otroligt givande arbete i tvättstugan.

Obama - president of the United States of America

Skulle ha århundrades mysigaste morgon nu imorse. Hade ställt väckar klockan 04.00, precis lagom till valvakan på tv. Skulle hinna tvätta håret, göra i ordning mitt dagliga behov av marabou cappuccino och bara krypa ihop i min stora soffa för att ha världens bästa morgon... tills jag i panik vaknade 06.30! Valvakan var slut, tvätta håret kunde jag bara glömma och kedjan på cykeln hoppade så jag praktiskt taget var tvungen att springa till jobbet - i minusgrader! Börjar tro att det är någon typ av förbannelse som vilar över mig & min mammas sida av släkten, för så fort vi unnar oss något bra så är det som om Han med stort "H" däruppe sitter och skrattar åt oss, pekandes och dömande... dumma allsmäktiga gud.  Väl till poängen : Barack O bama blev utsedd till amerikas president! Det är nu som historia skrivits då det endast tog fyrtiotre tidigare presidenter innan Amerika utsåg sin första afroamerikanska president. Hallelulja! :) Jag tror världen kommer ta emot denna lilla Chicago-bo med öppna armar då det lovas höjda minimum löner, fri abortlag, sänka usa:s utsläpp av växthusgaser - Obama är ju nästan som jultomten själv. Kommer bli intressant att följa demokraternas styre nu framöver.


President Obama



Ikväll står det stuvade makaroner på menyn. Måste dock orka gå till mataffären och faktiskt köpa makaroner och mjölk, vilket i sig kommer bli tufft. Lilla lata mig.. tidigare erfarenheten från stuvade makaroner slutade illa då jag endast hällde i 1 dl mjölk emot 1 hel liter som det egentligen ska vara. Oppss... låt oss säga såhär - kommer aldrig bli någon riktig "bull mamma", snarare McD-mamma. Men en stolt sådan! :)

Det som lyssnas mu genom högtalarna är Pussycat Dolls - I hate this part right here. Riktigt bra!

Johnny Depp my love

Otroligt seg ledig måndag. Efter att ha sovit cirka 4 timmar tack vare Kungen Av Snarkningar där inne i sovrummet så bar det av till lasarettet 10.45. Med tanke på allt man varit med om tidigare inom sjukhus sammanhang - knäckte käken på pappa med golfklubba, stukna fötter efter fyllan m.m - så trodde jag någonstans att jag var mentalt förberedd för den ökända P-staven. Min starka mentalitet inför detta liksom bara försvann bort när jag såg den 2 meter långa bedövningssprutan. I ren panik för att inte svimma började jag istället lite smått galet försöka skratta bort smärtan,  "det här är så ju inte så fa... aaiiiiij!" Då denna taktik inte funkade fick jag istället blickfång på min snygging Johnny Depp som satt fastklistrad på en affisch uppe i taket i det sterila gynekolog rummet.  Drömmande om denna snygging som förde mig bort på hans piratskepp kände jag  istället smärtan komma ännu mer och reservplanen utfördes : klämma Jonis hand så hårt jag kan och bara be till Gud att jag överlever denna dumma form av preventivmedel.  Så nu sitter jag här själv i min ensamhet i väntan på att Joni ska komma hem och tycka synd om mig... kanske lite fotmassage och jordgubbar doppade i choklad med ett glas champagne.. vilket jag verkligen är värd med tanke på vad vi stackars kvinnor måste utsätta våra kroppar för så att inga små bebisar kommer till världen.

Grannarna lär tro att jag är lite smått utvecklingstörd då dom hör alla olika typer av känslor komma genom väggarna tack vare mig. Kliade mig på magen och fick ett antal skrattanfall för mig själv när den inte så Oscar nominerade filmen Without a paddle sattes på play. 30 minuter senare kryper jag upp i fosterställning och små bölar för mig själv under filten till ännu ett känslosamt avsnitt av Dr.Phil. Varje vardag kl. 19.05, missas aldrig då jag måste vara den mest trogna tittaren som finns!  Denna skalliga man är mitt ljus i denna mörka vardag ska jag tala om för er :)

Nu ska det lagas gourmet mat med extra stora findus köttbullar, färdiggjord & fryst potatisgratäng och färdigsås på burk. Avundsjuka? Jag vet...

Johnny my love - min räddare i nöden


Happy halloween

Då var det dags att spöka ut statt ännu en gång! Inspirationen flödade då jag sprang runt och dekorerade allt  jag kunde hitta från entren till baren med spindelnät och ballonger. Eliten i baren bestod av: Micke - döden själv, Tess - vikingen och så till slut jag - mördarbiet The Bumblebee! grraau! Kanske inte så skräckinjagande med guldvingar och tyll klänning, men gjorde ett gott försök iaf.. Statt slutade fullsatt och en kemtvätt för min del då en halv flaska kahlua spilldes över dressen . tackar för den :)

Såg fram emot en lugn & harmonisk lördagseftermiddag innan jobbet då plötslitg Grabbarna Grus bosatte sig i soffan!  Den efterlängtade tuppluren i sängen fick totalomvändning då den byttes ut mot bira bira bärs, fotboll och skönsjungande allsång . Det var bara att acceptera men som straff bestod resterande kväll av tvångs-lyssning av Darin Vs Britney.

Helt galet trött och sängen har aldrig sett så mer inbjudande ut som nu, så skriver bara några korta rader idag.
Som avslutning måste jag dock lägga upp ett klipp på lilla Katie, tror jag & Caroline höll på att vrida oss av skratt när vi såg det första gången "In my world everyone is a pony and they all eat rainbows..." haha.

www.youtube.com/watch?v=xJkaKAI_Fc