Across the world

Changed plans! Det rycker mer än någonsin i mina resnerver och när denna regniga valborg är här vill jag bara ta första bästa flyg. Australien sätts on hold och istället lockar Indien som första resmål på jorden runt resan.


Thiruvananthapuram - Varkala - Alappuzha - Munnar - Mysore - Bangalore - Goa - Mumbai - Ahmadabad - Udaipur - Jodhpur - Agra.





Upptäcka Indien de Light som kick off start på jorden runt resan. Flyget går av från Arlanda till denna svåruttalade stad Thiruvananthapuran. En kort övernattning för sedan en pre-paid taxi 5 mil norrut till backpackernas guldklimp Varkala.


Backpackers från alla världens hörn samlas i denna lilla strand stad. Här ska det drickas kokonötsdrinkar, bättra på brännan och känna sanden mellan tårna. Bamboo Village på North Cliff är liksom bokat och klart när det väl bär av.





North Cliff, Varkala



I Alappuzha är efterlängtade backwaters som står som höjdpunkt på vistelsen. Här ska det hyras husbåt med övernattning genom Indiens kanaler och exotiska miljö.


Munnar står next på resvägen som är en relativt liten bergsby, men kommer besökas för deras storslagna teodlingar. Jag menar vadå, jag älskar ju chai te! Det blir en tre dagars tur med guide genom teplantagen och badtur med elefanter.




Backwaters, Alappuzha



Nästa håll plats är Mysore med outstanding palatser, heliga tempel och vackra trädgårdar. Här blir det en 30 minuter busstur till Chamundi Hill som ligger på toppen av en kulle med storslagen vy över hela Mysore. Sen ett hälsosamt leende på en lång promenad längst de 4 km långa stentrapporna.


14 mils tågtur bort kommer sedan "Indiens renaste stad" Bangalore att besökas.


Efterlängtade Goa med allt från full-moon party, bortglömda hippies och livet är en fest känsla. Anjuna beach kommer solbränna på och förtäring av alkohol på Club Cubana.






Med Kokan railway tar mig snabbt upp till Mumbai. Bollywood is the place to be, Slumdog millionaire rewind tack.


I Ahmadabad blir det Ghandi associations där övernattningen kommer ske på ett av många gamla palats som gjorts om till hotell.


Romantiska Udaipur bjuder på kvälls båttur runt lake pichda innan det bär av till Jodhpur. En gammal inringad stad med en 10 km lång stadsvägg. Här ska det åkas rikshaw!







Finally Agra! Taj Mahal.. taj mahal.. taj mahal. Här ska detta breath taking monument besökas som avslut på början av resterande jorden runt resan.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback