Ta mig tillbaka

Hittade min & Annas resedagbok från våran bakpackingresa -08,
så nu får nu avnjuta ett inlägg av BackpackingDeLuxe:



"Vietnameser, krokodiler & galna massage tanter.

Efter att ha atit en underbar frukost buffe bar det av till poolen for att paxa solstol - med tanke pa alla de miljoner vietnameser som har bombarderat och inkraktat pa varat hotell. Lag i frid & frojd och harmoni tills vi horde ett "Yooo!" ekandes genom poolomradet. Vi vande oss om och sag en 50-arig pimp asiat sitta leendes vid pool baren. Nagra fnitter och blinkningar senare kom servitoren fram med ett varsit glas rose vin och halsade fran den halvnakna, bleka mannen borta i baren (mamma - han hade iaf badshorts pa sig). Men denna gang nar vi skulle vanda oss om for att tacka ser vi istallet 5 pimp asiater sitta med ett stolt flin pa lapparna och ropade "Cheers!" Vi insag i detta ogonblick att det inte fanns nagon atervando och det bara var att spela med.. Pafyllnad pa glasen och servitoren bjod in oss till gubbarnas harem, dar vi glatt mottog allt fran mango, sotpotatis och annu mera vin. Utan kunna kommunicera pa engelska kom vi till slut fram till att de hade Ching, Pling, Ming - liknande namn och var snuskigt rika affarsman. Trots varan svenska charm med glimten i ogat gick dessvarre inte varan genomtankta plan igenom: ingen betald flygresa till Hong Kong utan vi fick noja oss med att bli sopna under bordet.

 

Annars antog Anna utmaningen att bli masserad pa stranden. Men precis innan fick vi helt plotsligt syn pa 20 kor gaendes i sin lugna takt over stranden. Detta ser man endast i Vietnam kan jag saga :) Vi springandes till de sota korna medans vietnameserna i samma veva sprang efter oss och skrek "maaasaaaage????". Ryckandes i sidoflasket pa mig tyckte hon att jag skulle behova detta for att bota denna svenska variant av overvikt.

 

Val uppe i resturangen pa kvallen traffade vi annu mer vietnameser men denna gang var det cognac och soda som det bjods pa i fulla muggar. Maste ha varit en slakttraff for 10 minuter senare fylldes hela resturangen med.. annu mer vietnameser! Och nu tog dom aven till ton och med gitarrerna bjods det pa allsang.

 

Bestamde oss idag for en formiddag utan sol, det skulle bli tufft men vi kande att det var dags att gora nagot vettigt av vistelsen i Mui Ne. Tog en promenad for att se de omtalade roda sanddynorna som flyter ned i floden. Nar vi val borjat plaska i floden kom tre sma pojkar fram fran ingenstans, som sedan foljde oss langst vagen. De pekade och forklarade alla sorts vaxter vi passerade och med deras urgulliga charm blev de snabbt vara guider, personliga fotografer och skobarare. Forstar nu vad du menade mamma nar du sa att jag kanske skulle ha tranat lite innan resan! Att springa uppfor sanden och over alla stenar till berg i 40 grader varme var det varsta traningspasset jag nagonsin varit med om! Pojkarna nastintill flog upp till toppen av sandberget och nar vi flertal minuter senare antligen kom upp, stod de med fragande miner av synen pa tva genom svettiga svenskar som kipade efter andan.

   

Vid slutet av floden dar alla turister vande om for att ga tillbaka fortsatte vi istallet upp pa berget och in pa nagon enslig stig. Vandrandes barfota, bortom alla turister kande jag mig plotsligt som Indiana Jones. Vi gick forbi kossor som betade fritt, vietnameser som skordade pa risfalt, gick pa stockar over floder, traffade pa krigsveteraner utan ben fran kriget, plockade farska bananer fran traden - allt var som hamtat ur en saga. Efter en timmes fard kom vi till malet av utflykten - krokodilerna! Ja, ni horde ratt: krokodiler! Vi hade dock forvantat oss en krokodil, men istallet stod det omkring 60 skrackinjagande krokodiler, gapandes och stirrandes mot oss perfekt lagom till lunch. Jag var inte radd, jag lovar...
Efter chocktillstandet av synen var det bara att ga den langa farden hem, utan skor som sagt. Hur lyckliga som helst over summan vi gav, andrades deras miner snabbt nar de sedan blev jagade av en kram sjuk Anna.
Tillbaka till hotellet fick vi aven syn pa Herr Nilsson som vi matade med bananer. Anna skulle snallt hjalpa denna oskyldiga apa med att skala bananen men blev istallet attackerad. Tror att det var brist pa kommunikation mellan de bada dar."


 



With love
/Charlotte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback